fbpx

Blog

Da li je vaša zemlja zdrava?
by in Blog новембар 23, 2023

TOPLA JESEN PRETI RAZVOJEM PATOGENA U ZEMLJIŠTU!

Kako RAZOR B pomaže u borbi protiv AFLATOKSINA i drugih patogenih mikroorganizama?

Trenutno stanje u povtarstvu i upotreba mikrobiološkog preparata BIOTIC B
by in Blog јул 3, 2023

ZAŠTO SADA BIOTIC B?

Usled nepovoljnih vremenskih uslova ovog proleća i početkom leta, povrtari se suočavaju sa brojnim  izazovima. Nakon blage zime je nastupilo hladno proleće sa dosta padavina. U toku maja i početkom juna u celom regionu su prisutni olujni vetrovi sa pojavom grada, a poslednje dekade juna temperature su iznad 30o C . Setva i rasađivanje povrtarskih kultura je dosta kasnilo pa samim tim  i nicanje. Do sredine juna na pojedinim parcelama je usevima pretilo uginuće  od ležanja u vodi, a od druge polovine juna tropski uslovi otežavaju oporavak biljke.

Trenutno stanje u voćnjacima i vinogradima i upotreba mikrobiološkog preparata BOTRIX B
by in Blog јул 3, 2023

ZAŠTO SADA BOTRIX B?

Usled nepovoljnih vremenskih uslova ovog proleća, voćari se suočavaju sa brojnim izazovima. Nakon blage zime je nastupilo hladno proleće sa dosta padavina. U toku maja i početkom juna u celom regionu su prisutni olujni vetrovi sa pojavom grada. Korenov sistem leži u vodi a krošnje su sa brojnim oštećenjima. Usled aprilskih mrazeva pojedini voćnjaci su ostali i bez roda.

Trenutno stanje u ratarskim kulturama i primena mikrobiološkog preparata GRAMINO B
by in Blog мај 21, 2023

ZAŠTO SADA GRAMINO B?

Usled nepovoljnih vremenskih uslova ovog proleća, ratari se suočavaju sa brojnim izazovima. Nakon blage zime je nastupilo hladno proleće sa dosta padavina. Setva je u pojedinim kulturama pomerena i za mesec dana, jer je temperatura zemljišta u optimalnom roku bila niska. Štetnih insektata i patogena je u izobilju gotovo na svim poljoprivrednim usevima, što je rezultat visokih temperatura u zimskim mesecima.

Preparati na bazi bakterija iz roda Bacillus sp. pospešuju rast i održavaju biljku zdravom i otpornom tokom cele vegetacije
by in Blog април 15, 2021

Suša, mraz, grad, kiša i sunce kad im vreme nije, zagađenje, zamor zemljišta, brojni patogeni i štetni organizmi su samo neki od izazova savremene poljoprivredne proizvodnje. Srećom, priroda je tako ustrojena da svaki organizam ima svog prirodnog neprijatelja, pa tako inovativna rešenja za većinu izazova treba tražiti upravo u prirodi.