fbpx

O nama

Kompanija

Bacillomix

BACILLOMIX CO. čini tim mladih i dinamičnih ljudi sa stalnom željom za profesionalnim usavršavanjem čime svakodnevno doprinose ličnom i kompanijskom napredovanju. Sve što radimo je u svrhu očuvanja prirode uz pomoć nauke, a ljubav prema poljoprivredi i zemlji gajimo još od malih nogu.

2014

Registrovan je naš prvi i jedinstveni na balkanskom tržištu mikrobiološki preparat i oplemenjivač zemljišta BACILLOMIX SPECIJAL.

2018

Registrovan je BACILLOMIX AURUM B, biofungicid i biobaktericid.

2020

Osnivamo preduzeće BACILLOMIX CO. DOO za proizvodnju i distribuciju mikrobioloških preparata. Svi preparati se prave od 12 Bacillus sp. sojeva, čija su izolacija, determinacija, morfološka i biohemijska ispitivanja opisana u Master radu Nataše Došen, osnivača preduzeća.

2020

Početkom 2020. godine završava se postupak registracije 2 nova preparata: BACILLOMIX ORIGINAL, mikrobiološko đubrivo, biostimulator i oplemenjivač zemljišta sa povećanim sadržajem živih bakterijskih ćelija i poboljšanom tehnologijom proizvodnje i BACILLOMIX SEMENNOPS za tretman semena i sadnog materijala.

2020

U proleće 2020. Bacillomix CO. potpisuje ugovor, kao rukovodilac projekta, sa Fondom za inovacionu delatnost pod nazivom „Improvement of plant growth by using bacteria based bioproduct Biotic B“. U okviru ovog projekta je registrovano i proizvedeno 4 nova mikrobiloška preparata za ishranu i zaštitu bilja: Biotic B (za tretman povrća), Botrix B (za tretman voća i vinove loze), Gramino B (za tretman ratarskih kultura) i Razor B (za tretman zemljišta i razlaganje žetvenih ostataka).

2020

27.10.2020. preduzeće Bacillomix co. doo dobija rešenje za obavljanje inovacione delatnosti kao razvojno-proizvodni centar od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

2021

U februaru 2021. Bacillomix kompanija, kao članica privredne delegacije Srbije, učestvuje na 8. tematskoj nedelji „Poljoprivreda i prehrana“ EXPO – Dubai i Gulfood, The largest Annual F&B Sourcing Event In The World, gde Nataša Došen, vlasnica i direktorka Bacillomix kompanije predstavlja proizvode kompanije Bacillomix i svoj naučno istraživački rad ekspertima u ovoj oblasti i potencijalnim kupcima iz više zemalja: Rusija, UAE, Izrael, Gruzija, Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Poljska i mnogim drugim.

2021

U maju 2021. kompanija Bacillomix dobija Veliki šampionski pehar 89. MEĐUNARODNOG POLJOPRIVREDNOG SAJMA u Novom Sadu.

2022

Početkom 2022. godine, Bacillomix CO. potpisuje ugovor sa Fondom za inovacionu delatnost, kao rukovodilac projekta pod nazivom „Increased sustainability of plant protection by innovative approaches in Bacillus-based biological plant disease and pest control.“ Ovaj projekat će trajati 2 godine i sprovodi se u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu. Rezultat projekta će biti razvoj inovativnih biopesticida na bazi bakterija iz roda Bacillus sp.

2022

U junu i julu, 2022. Nataša Došen, vlasnica i direktorka Bacillomix CO, kao jedina predstavnica Srbije, zajedno sa još 26 profesionalaca iz 19 zemalja učestvuje na kursu izraelskog MASHAV programa: „Hranimo budućnost: bezbednost hrane i tehnologija u vremenima globalnih promena“, koji je održan na Robert H. Smith Poljoprivrednom fakultetu u Rehovotu, Izrael.

2022

U decembru 2022. Nataša Došen, vlasnica i direktorka Bacillomix CO, prima nagradu Privredne komore Srbije „Poslovni lider 2022. godine“ za izuzetne rezultate u poslovanju.

Bacillomix

Tim stručnjaka

Nataša Došen
Master poljoprivrede

Direktorka
+381 69 2370 444
natasa.dosen@bacillomix.com

Dušan Panić
Dipl.ing. zaštite bilja

Menadžer prodaje za Južnu Bačku, Srem i Mačvu
+381 60 1584 107
dusan.panic@bacillomix.com

Nataša Glišić
Dipl.ing. poljoprivrede

Menadžer prodaje za Banat
+381 60 1584 103
natasa.glisic@bacillomix.com

Žaklina Tomić
Dipl.ing. zaštite bilja

Menadžer prodaje za Severnu Bačku
+381 60 3584 109
zaklina.tomic@bacillomix.com